RETT VEST

HOVEDFILMEN - Førpremiere!

NB: Billettprisen inkluderer servering i Fram kinos foajé før visning - og servering og festligheter etter filmen i Hundholmen brygghus!

Bodø Filmfestival sin hovedfilm i år er RETT VEST, en feelgood roadmovie med et kobbel av norske filmstjerner i rollene.
Vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad) mister jobben, samme dag som hans transseksuelle far Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd. I håp om å rømme fra elendigheten bestemmer de seg for å reise over langfjella og til øya Ona, der de tenker å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting.
RETT VEST er en varm og morsom film om alt det vakre som kan komme ut av sorg. I to små, men uforglemmelige biroller møter vi Henrik Mestad og Ine Jansen som stressa ektepar. Men den største og viktigste birollen tilhører Reidar Sørensen. Han gjør en varm og stillfaren tolkning av en krakter han aldri har vært i nærheten av å spille før.
Den unge og produktive regissøren Henrik M. Dahlsbakken når et krativt høydepunkt med RETT VEST. Og for tredje gang benytter han Ingar Helge Gimle i en hovedrolle.

Norgespremiere: 05.01.2018
Originaltittel: Rett Vest
Sjanger: Komedie
Skuespillere: Benjamin Helstad, Ingar Helge Gimle, Iben Akerlie, Anne Krigsvoll, Reidar Sørensen, Trine Wiggen, Ine Jansen, Henrik Mestad, Per Schaanning, Bente Børsum, Marte Germaine Christensen
Regi/manus/produsent: Henrik M. Dahlsbakken
Foto: Oskar Dahlsbakken
Musikk: Johannes Ringen
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 1 time 22 min
Produksjonsår: 2017
Produksjonsselskap: FilmBros
Distribusjon: Tour de Force

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack