Mordene i Kongo

Åpningsfilm


Årets åpningsfilm er en snikpremiere på "Mordene i Kongo", med Aksel Hennie og Tobias Santelmann i rollene som Joshua French og Tjostolv Moland. Hos oss får du storfilmen alle snakker om - ett døgn før resten av Norge.
Til Fram kino kommer forfatter og Bodø-venn Morten Strøksnes, for å introdusere filmen. Han vil også svare ærlig på spørsmål etter visning. Filmprosjektet "Mordene i Kongo" var opprinnelig basert på Strøksnes' bestselgende bok "Et mord i Kongo" fra 2010. Forfatteren har også vært konsulent for filmen. Trolig er det ingen som kjenner Kongo-gåten mer inngående enn Morten Strøksnes.

Billettprisen inkluderer velkomstdrink i Fram-foajeen, introduksjon av "Mordene i Kongo", visning av filmen, samt etterfest på Hundholmen med fingermat, spørsmål/svar ved Strøksnes, og musikalsk underholdning.

Våren 2009 krysser Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden.
Når Tjostolv etter fire år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise, tilbake til en gåte som har vært gjenstand for utallige spekulasjoner. De skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel utvikler seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som synes uløselig.

 

Norgespremiere: 26.10.2018
Varighet: 2t 5m
Aldersgrense: 18 år
År: 2018
Originaltittel: Mordene i Kongo
Sjanger: DRAMA
Skuespillere: Aksel HennieTobias Santelmann
Regi: Marius Holst
Manus: Nikolaj Frobenius
Produsent: Christian Fredrik Martin Asle Vatn
Nasjonalite: Norge
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2018
Produksjonsselskap: Friland Produksjon AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack