Kort Nordland 2

Lokale kortfilmproduksjoner

I denne bolken får du kortfilmer som er spilt inn i Bodø og Nordland, regissert av lokale filmkunstnere.

Naboer
År: 2018
Tid: 38 minutter
Regissør: Trond Kvig Andreassen
En kvinne blir funnet død i blokkleiligheten sin i Oslo. Hun har ligget 
død i mer enn én måned. Kvinnen hadde ingen familie, ingen venner, ingen  personer å kontakte hvis hun trengte hjelp. Hvordan husker man en som  ingen kjente? Filmen utforsker om et ensomt liv i storbyen likevel kan  etterlate et avtrykk. Vi møter noen av dem som møtte henne - blant annet  en butikkmedarbeider, tannlegen hennes, og naboene.  Trond Kvig Andreassen er bodøgutt. Hans filmer har vært vist på  festivaler over hele verden, og filmen "Løvetannmillionæren" ble vist i  TV2s dokumentarserie "Dokument 2". Andreassen har også laget  musikkvideoer for blant andre Kråkesølv og Sondre Justad.

Se trailer til Naboer her
 

Sea
År: 2018
Tid: 5 minutter
Regissør: Thor Erling Brenne
Nøkken. En vakker, men også dødelig vassvette i skandinavisk folklore. Han lever for alltid, og tar menneskers liv. Vokt dere for havet. Filmskaper Thor Erling Brenne fra Rognan og Bodø har lagd flere kortfilmer, og enda flere musikkvideoer. Denne videoen, lagd til Ina Wroldsens nydelige "Sea", er allerede prisbelønt i USA. "Sea" er et kunstverk av en musikkvideo, spilt inn på og ved Turisthytta i Bodø.

Min erotiske ordbok
År: 1999
Tid: 24 minutter
Regi: Geir Are Jensen
Dette portrettet av fargerike og driftige Arnfinn Wiksaas fra Nord-Arnøy utenfor Bodø, ble spilt inn rett før årtusenskiftet. Og har ikke vært vist på nesten 20 år I filmen møter vi 13-barnsfaren Wiksaas, som både praktis og teoretisk er glødende opptatt av erotikk. Han setter seg fore å skrive verdens største erotiske oppslagsverk. I filmen blir vi bedre kjent med rabulisten Wiksaas, og hans arbeid med et erotisk ordbok-manus som bokstavelig talt vokser over hodet på ham. På Nord-Arnøy er miljøet ellers preget av den lokale pinsemenigheten. Som ikke er videre begeistret for Wiksaas og han arbeid med det store oppslagsverket. "Min erotiske ordbok" ble i sin tid vist på TV2 og filmfestivaler i inn- og utland. Geir Are Jensen er gründer av Bodø Nu og flere andre aviser og bedrifter. Tidligere jobbet han i TV2. I år kom han ut med filmen "Alt e såre vel" om Terje Nilsen, som også vises på Bodø Filmfestival.

 
 

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack