Kort Nordland 1

Lokale kortfilmproduksjoner

I denne bolken får du kortfilmer som er spilt inn i Bodø og Nordland, regissert av lokale filmkunstnere.

Hunden
År: 2017
Tid: 10 minutter
Regissør: Aleksander L. Nordaas og Halvard Holmen
Her har Mosjøen-profilene Nordaas og Holmen - sistnevnte godt kjent fra "Himmelblå" - funnet hverandre i en kortfilm som er fritt basert på Jon Fosses novelle "Og så kan hunden komme". Nordaas og Holmen ble enige om estetikk og fortellergrep på forhånd. Da de filmet, var Nordaas utelukkende regissør, og Holmen utelukkende skuespiller. Filmen har suggesjon og hevn som tema. Halvard Holmen, som spiller hevner av sin drepte hund, har sagt: "Krig begynner som regel med at man hisser hverandre opp og bort fra de faktiske forhold. Og da kommer de fatale misforståelsene."

Elektro
År: 2018
Tid: 16 minutter
Regissør: Thor Erling Brenne
Et underfundig portrett av regissørens overgang fra ung til voksen, og hans betraktninger av omgivelsene i en periode fylt med forvirring og uklare ambisjoner. Gjennom sine egne amatørvideo-opptak fra tenårene, gir Brenne oss morsomme, men også såre innblikk i sitt liv som tenåring. Først hjemme på Rognan, og siden når han flytter til Bodø og er elev ved elektro-linja (derav filmens tittel). Nesten alltid med et skateboard i handa eller under føttene.
 

Fest
År: 2010
Tid: 10 min
Regi: Maria Bock
Filmen er spilt inn i Bodø sentrum og utestedet Public. Dette er en film om tiden etter et kjærlighetsbrudd. I korte, poetiske sekvenser gjenfortelles fortid og en strevsom nåtid. Savnet etter nærhet, savnet etter det som aldri ble noe av, er mesterlig skildret i denne korte filmen.

Undersyn
År: 2018
Tid: 16 min
Regi: Aleksander Johan Andreassen
Aleksander tar for seg hans far Rune Andreassen i et fiksjonsportrett. I et møte mellom fiksjon og dokumentar blir vi introdusert for en synsskade som gir Rune en visuelt fordreid opplevelse av virkeligheten, noe som får dramatiske konsekvenser for hans virke som tømrer.

Heim
År: 2018
Tid: 16 min
Regissør: Aleksander L. Nordaas.
"Heim" er en kortfilm om å finne hjem med seg selv. Den er spilt inn i Mosjøen, med med blant andre 54 modige kvinnelige statiser. Hulder-motivet er tydelig både i "Heim" og i kinofilmen "Thale", som kom for noen år siden. Til og med hovedrolle-innehaver Johanne Fossheim er den samme. Likevel mener regissør Aleksander L. Nordaas at kortfilmen "Heim" er betydelig annerledes enn langfilmen "Thale". For som den produktive regissøren fra Vefsn sier det:  - Huldra kommer i mange former og fasonger.

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack