Hjartasteinn (Heartstone)

"Følsomt om ung seksualitet", skrev Bergens Tidende om HJARTASTEINN, som gjorde stor suksess på Norges største filmfestival, TIFF i Tromsø, sist vinter.

I en avsidesliggende fiskelandsby på Island opplever Þor og Kristján en dramatisk sommer. Hjemme hos Þor plager hans to søstre både ham og deres tyngede alenemor. Mens Kristjáns mor truer med å forlate familien på grunn av farens stadige, voldelige utbrudd. Heldigvis har de to guttene hverandre.

På lekeplassen, og ved den lokale kiosken, møter Þor og Kristján jevnaldrende til slåsskamper, "kysse-lek" og "gifte-leken". To jenter, Beta og Hanna, forsøker å få oppmerksomheten deres, men Þor og Kristján er samtidig opptatt med å finne ut av følelsene de har for hverandre, i visshet om at voksenlivets alvor venter etter sommerferien.

Guðmundur Arnar Guðmundsons langfilmdebut er delvis basert på hans egne erfaringer, og behandler velkjente ungdommelige drifter med stor ømhet. Filmens fotograf er den prisbelønte nordmannen Sturla Bradth Grøvlen, kjent gjennom "En natt i Berlin" (2015) og "Stabukker" (2015). Han fanger den skjøre utforskningen av seksualitet og selvbilde, i aktiv og sterk kontrast til den dramatiske islandske naturen.

Originaltittel: Hjartasteinn
Sjanger: Drama, Romantikk
Skuespillere: Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njalddottir, Søren Malling, Nina Dögg Filippusdottir, Nanna Kristin Magnusdottir, Jónína Þórdís Karlsdóttir, Rán Ragnarsdóttir
Regi: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Manus: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Produsent: Guðmundur Arnar Guðmundsson, Jesper Morthorst, Lise Orheim Stender, Anton Máni Svansson
Foto: Sturla Brandth Grøvlen
Musikk: Kristian Eidnes Andersen
Nasjonalitet: Island/Danmark
Språk: Islandsk
Lengde: 2 timer 9 min
Produksjonsår: 2016
Produksjonsselskap: SF Studios Production, Join Motion Pictures
Distribusjon: Tour de Force
Aldersgrense: 12 år

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack