Flukten (Tjuvheder)

Flukten (Tjuvheder)

Minna er en amfetamin-junkie som både bruker og selger. Når regningene hoper seg opp, mister hun leiligheten. En mulighet for raske penger byr seg, og hun forsøker å lure Christer Korsbäck. Det gjør man ikke ustraffet.

Nå må Minna flykte fra Stockholm. Den alkoholiserte Katja ordner henne plass å bo, i en ulovlig trailercamp utenfor storbyen.

Minna og Katja tolkes av proffe skuespillere. Mange andre spilles av amatører med lang erfaring innen rus og kriminalitet. Ikke minst Jan Mattson som den livsfarlige og uberegnelige Christer Korsbäck. Vilt blikk, herjet ansikt, gnissende tenner, spytt som flyr ut av kjeften når han raser. Skremmende.

"Tjuvheder" er en film om å komme seg ut av rushelvetet. Men også et nervepirrende drama, der Minna må vokte seg for å bli tatt. Enten av politiet, eller av narkiser høyere opp i hierarkiet. Men også livets outsidere deler på det de har. Og viser hverandre lojalitet. Derav filmens svenske tittel.

"Tjuvheder" vant fem Guldbagger (tilsvarende norsk Amanda). Deriblant for hovedrollen til Malin Levanon og manuset til filmens regissør, som selv har mange års erfaring som sosialarbeider. Det merkes på filmen.

Norsk tittel: Flukten
Original tittel: Tjuvheder
År: 2015
Regissør: Peter Grönlund
Skuespillere: Malin Levanon, Lo Kauppi, Jan Mattsson, Tomas Neumann
Lengde: 1 time 36 minutter
Land: Sverige
Aldersgrense: 15 år
Tekstet på norsk

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack