2 X TERJE

Eksklusivt for Bodø Filmfestival

Velkommen til helaften med Terje Nilsen på Bodø Filmfestival - fredag 26. oktober kl 19.30.

Totalpris begge filmer: 150 kroner!

Først viser vi den kritikerroste dokumentarfilmen "Alt e såre vel" av Geir Are Jensen. 

Deretter blir det eksklusiv forhåndsvisning  konsertfilmen "Terje Nilsen og KORK", lagd av NRK. 

Avisa Nordland anmeldte Geir Are Jensens dokumentarfilm til terningkast 5, og skrev:  "Varmen, humoren og det lune blikket er filmens fundament, og midt i alt dette står et ekte menneske."

Bodø Nu trillet en 6'er, og skrev: "Et uimotståelig stykke film. Så full av gullkorn at det er fåfengt å trekke frem noe her."

Regissør Geir Are Jensen sier til Bodø Filmefestival: 

- Etter festpremieren i Stormen har det vært utallige henvendelser fra folk som ikke fikk sett filmen. Nå kommer den endelig på kino, og det blir stas. At den vises sammen med konsertfilmen med KORK og Terje, blir helt perfekt. 

I dokumentarens vaskeseddel heter det: "Filmen gir et unikt innblikk i visekunstnerens univers, hverdagsliv og poetiske tilnærming. Vi følger Nilsens vei tilbake til musikken, tilbake til scenen, etter et beinhardt oppgjør med alkoholen."

Etter Jensens dokumentarfilm blir det pause i 20 minutter. 

Pausen kan tilbringes i vår festivalbar Cinema - med 18-årsgrense, skjenkerett og direkte adgang til Fram kino. NB! Forfriskninger kan medtas i salen.

Etter pausen har vi æren av å vise "Terje Nilsen og KORK", NRKs rykende ferske konsertfilm fra Oslo Konserthus 15. august i år.

Konserten vil bli vist på NRK senere i år. 

Men først får altså Bodø Filmfestval lov til å vise filmen på Fram kino.

Dette blir en "one night only"!

Dokumentaren og konsertfilmen varer en drøy time hver. Regissør Jensen vil introdusere sin egen dokumentar. Orkestersjef for Kringkastingsorkesteret (KORK), bodøværingen Rolf Lennart Stensø, kommer fra Oslo for å presentere konsertfilmen.

- Jeg har hatt idéen om en konsert og film med Terje Nilsen og Kringkastingsorkesteret helt siden 2009, da jeg fikk jobben som orkestersjef, røper Stensø.

- Jeg ville være med og løfte en fantastisk artist. Vi nordlendinger vet jo hvor bra Terje er. Men i resten av Norge er dette underkommunisert.

Men den gang, i 2009, fikk Stensø tvert nei:

- Terje torde ikke å fly. Dessuten virket det skremmende for ham å skulle stå foran "den gjengen der", som han kalte KORK.

Men Rolf Lennart Stensø holdt øynene åpne og ga ikke opp. I år kom sjangsen til å realisere prosjektet:

- Terje ga omsider ut nytt album, høstet fine kritikker. Oslo Jazzfestival ville ha ham til Oslo. NRK og KORK stod klare. Denne gangen klarte ikke Terje å si nei, smiler Stensø, som særlig vil takke tre personer for at konsertfilmen ble en realitet:

- Det helt avgjørende, var at Terje nå har et støtteapparat. Folk som tar vare på ham. Uten produsent Bjørn Nessjø og medmusiker Steinar Krokstad ville ikke dette gått, sier Stensø, som også takker den amerikanske musikkarrangøren Ron Mounsey. 

- Hans arrangementer løfter Terjes løfter til et nytt nivå. Mounsey kom inn med et objektivt blikk på Terjes låter. Han vurderte ikke Terje som lokal visesjanger, ham vurderte han med internasjonalt blikk, hevder Stensø, og legger til: 

- Dette høres i arrangementene. Siste låt i konsertfilmen er "Mjelle". Det skal noe til å fornye en så kjent og gjennomspilt låt. Men i Mounseys versjon ble låten både sterk og mektig.

- Hva tenker du om at NRKs konsertfilm og dokumentarfilmen nå skal vises på Bodø Filmfestival?

- Det kalles timing. De to filmene utfyller hverandre. Å få oppleve begge på kino samme kveld, er en gave til bodøpublikummet.

60 musikere befant seg på scenen i Oslo konserthus den 15. august i år. Av dem hørte 54 til Kringkastingsorkesteret. Fem utgjorde bandet. I midten tronet nr 60; Terje Nilsen.

Amfiet var fylt av 1.400 fans.

- Jeg har sett noen klipp fra opptaket. Det ser veldig bra ut, sier Stensø.

- Man merket varmen i Oslo konserthus. Det var kjærlighet mellom sal og scene hele veien. 

Fra i dag av tilbyr BFF festivakfest til publikum. Passene kan benyttes til 2 x Terje og alle andre filmer, untatt åpningsfilmen Mordene i Kongon .

Tittel: Alt e såre vel - en film om Terje Nilsen
Varighet: 1t 8m
Aldersgrense: 18 år
Sjanger: Dokumentar
Regi: Geir Are Jensen
Foto: Torkel Riise FNF
Klipp: Skafti Gudmundsson Kraft
Lydetterarbeid: Gisle Tveito
Produksjonsår: 2018

---

Tittel: Terje Nilsen og KORK
Varighet: 1t 12m
Aldersgrense: 18år
Sjanger: Konsertfilm
Regi/foto/klipp: NRK
Lydetterarbeid: Bjørn Nessjø
​Produksjonsår: 2018

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack