BODØ FILMFESTIVAL 23.-26. Oktober 2019
dager igjen


Den Kulturelle Skolesekken

Torsdag 24.oktober er det tre lukket visninger til Den Kulturelle Skolesekken 7 -klassetrinn. Sal 1 i Fram kino

Filmen starter i 2005 i Gaza. Mohammed er et lite barn som spiller i et band sammen med søsteren og to venner. Syv år senere, i 2012, opptrer Mohammed med et band for showet Palestinske Idol, men reisebegrensningene på Gaza forhindrer ham fra å faktisk gå i studio. De dårlige forholdene for Gaza påvirker prestasjonen, men med støtte fra familien bestemmer Mohammed seg for å prøve på Arab Idol. Men å krysse grensen fra Gaza til Egypt, der auditionene skal finne sted, er nær umulig, og Mohammed blir fanget med et falskt pass, men etter å ha fremført en religiøs sang for grensekontoret blir han tatt gjennom, med en advarsel om at det kan være vanskelig for ham å komme tilbake. 

Filmen er basert på en virkelig historie, i tillegg til at den viser litt optimisme og håp fra et krigsherjet land som setter den mange sider i perspektiv. Dette er en feelgood-film fra Gaza. 

Idol minner oss alle om at drømmer er verdt å leve for. 

Filmen har fått følgende priser: Golden Orange Award for Best Director (International), The Emirates NBD People’s Choice Award.

Engelsk tittel: The Idol
Original tittel: Almaebud
År: 2016
Land: Palestina
Regissør: Hany Abu-Assad
Skuespillere: Tawfeek Barhom, Kais Attalah, Hiba Attalah
Lengde: 1 time 40 minutter
Aldersgrense: 6 år
Språk: Arabisk
Undertekst: Norsk

Arrangementer

Støttespillere

Samarbeidspartnere

Design: Cathrine Persson - Utvikling: Moonrocket - CMS: Publishpack